Nu är vi redan en bit in i 2019!

Våren är tidig, förra veckan var det 12-13 gr varmt o massor av solsken. Det gillar både vi, hästarna och gräset i hagarna som är illgrönt och växer redan. Härligt att se hästarna gå och beta i sina stora hagar. Höet som alla har fri tillgång till är inte lika populärt längre.

Rätt skönt också att det var varmt och solsken så årets första föl kunde vara ute i stort sett hela dagarna. Han är en riktig värsting när det kommer till härstamningen. (Intelligent verkar han också vara lägger sig i den stora högen med hö när han vilar.) Far Ready Cash mor Overtop Kronos, helsyster till Going – Lantern- och Monlight Kronos.

Korsningen med Ready Cash på helsystern Moonlight Kronos har gett undersköna Dibaba.!!

 

Tre av våra fölston har åkt iväg till Frankrike för betäckning och skall besöka den nye mycket spännande topphingsten Facetime Bourbon. Han är riktigt blåblodig även på morssidan.

Vilken fantastisk häst han är Face Time Bourbon, så lätt han vann i lördags, dessutom på nytt banrekord för fyraåriga hingstar på Vincennes. Det är Nice Kronos och Intensity Kronos båda e. Viking Kronos (som ju verkar vara en gyllene korsning med Ready Cash blodet.)

Och så Darling Mearas mor Khao Manee som åkt iväg till Frankrike och Face Time Bourbon. Nu håller vi tummarna för att det skall lyckas och att några ”värstingar” blir resultatet av utflykten.

 

Lite nyblivna treåring uppfödda här på Snogarp har redan varit ute på tävlingsbanan. Gordon Mearas debuterade den 26/2 på Solvalla. Det slutade med seger !!

Samma dag tog Gambling Mearas numera omdöpt till Fort Knox sin andra seger på lika många försök. Och i morgon blir det debut för Stall Kennys Guzz Mearas på Åby.

Guzz Mearas är för övrigt lillebror till 4 årige Fortune Mearas som i läcker stil årsdebuterad på Solvalla i går med en vattentät seger och 100.000 kronor till på kontot. Fortune kan i och med gårdagens seger nu kalla sig miljonär!