Explosive Mearas mor Iuma Ek tillhörde den absoluta kulltoppen i Italien och sprang in 263.674 € och vann 12 av 36 starter, däribland sto avdelningen i både Orsi Magnelli och Gran Premio Nazionale.

Hon blev tvåa i Italienska Sto derbyt. Hennes rekord är 1.11.6ak* och 1.12.3am.

Med denna mycket imponerade meritlista är hon ett av dom bästa stona i världen efter Viking Kronos!

 

Hennes mamma Birbona Om (Baltic Speed) kommer från ett riktigt bra italienskt möderne med kanoner som Alesi Om och Zidane Om.

Mamman  är också syster med bl.a Adonis Om 129.000 € och Clooney Om 145.000 €.

Detta är Iuma Eks första föl.

 

Pappa till Explosive är den av många ansedd som den bästa travaren i Nordamerika i modern tid Muscle Hill! Muscle Hill vann 20 av 21 starter, enda förlusten kom i debuten då han slutade tvåa. Han tjänade totalt 3.273.342 USD och gick 1.08.5* vilket är världsrekord! Som tvååring vann han bl.a Peter Haughton Memorial och Breeders Crown. Som treåring vann han som sagt allt, bl.a Hambletonian, Kentucky Futurity, World Trotting Derby och Breeders Crown.

 

Muscle Hill har börjat mer än strålande med sina första årgångar. De äldsta är födda 2011. Redan i första årgången finns i Hambeltonian vinnaren TRIXTON. I kullen 2012 finns den fantastiska MISSION BRIEF  som innehar världsrekordet för 2-åringar på 1.08.7. I Sverige har han många avkommor som inlett strålande. Vi ser verkligen fram emot att följa Muscle Hills framfart som avelshingst och vi förväntar oss stordåd.