Mamma till Euro är Nice Kronos. Hon inledde sin karriär i USA, närmare bestämt i världens största lopp för 2-åriga ston, Merrie Annebells! Hon var en av största talanger som funnits i Stall Kolgjini! Nice Kronos vann fem lopp i karriären bl.a segrade hon i uttagningslopp till Långa E3, då hon vann på mycket fina 1.13.8 am. Hon startade endast 24 gånger, tog rekordet 1.11.6 och vann 657.619 SEK.

 

Nice Kronos är syster till världsstjärnan Glen Kronos 8.689.000 kr – 1.09.0ak. Vinnare av bl.a Italienska Derbyt och Korta E3 och Intruder Kronos 1.270.000 kr (21 vinster på 47 starter). Mamman Sweet Sound var också en riktig talang, som 2-åring vann hon bl.a Silverstoet och slutade tvåa i Vinterfavoriten. Som 3-åring var hon bl.a tvåa i Vårfavoriten och trea i Guldstoet. Mormor till Nice Kronos är den fantastiska Intact som vann bl.a Stochampionatet, Drottning Silvias Pokal och Uttagningslopp till Derbyt öppna klassen, där hon sen slutade tvåa i finalen! På moderns sida fortsätter det med elitstoet Misty Sister och det italienska stjärnstoet Aganuar. Aganuar dyker även upp långt bak hos Euro Mearas far.

 

Far till Euro Meraras är Ready Cash, vinnare av 40 miljoner SEK. Den vinstrikaste travaren i världen. Han har börjat strålande i aveln både här i Sverige och i Frankrike, inte minst hans döttrar har varit framgångsrika på banan.