På bilden ovan syns vår läckra fuxhingst med vit bläs. Han är efter superstoet Bobtail som tjänat över 5 miljoner!!

Far är framgångsrike Nuncio som har sin första kull 2019.

Hur många fler fuxar kommer det att finnas i Nuncios första kull? Kanske bara en…..?

Underverket är faktiskt väldigt lik sin berömde morbror Commander Crowe som också bor här på Snogarps Gård.

Bruna mamman Bobtail har två  bruna helsystrar e. Miss Pilar och Juliano Star . Vad vi kan se är detta enda fuxavkomman till de tre berömda systrarna förutom en viss Rödluvan!! Vi tar det som ett tecken att den lille ”röde” kommer att bli något extra.

 

Viking Kronos dottern Spring Kronos har fått ett långbent väldigt elegant hingstföl e.S.J.`s Caviar.

Viking Kronos döttrar korsade med  honom har gett flera stjärnor såsom Coin Perdu 16 starter 11 segrar,  5.1 miljoner intjänat,  Global Upperstyle 23 starter  7-7-4, treårige Global Adventure 8 starter 7 segrar!!

 

Vår underbara Bonbon Mearas e Muscle Hill har fått ett riktigt läckert stoföl e Cantab Hall. Hon är väldigt lik vår allra framgångsrikaste uppfödning (hittills)

Darling Mearas, inte så konstigt då dom har samma pappa i Cantab Hall. Darlings morfar är ju dessutom far till Muscle Hill. Den lilla har ett väldigt vackert huvud och en ”racerkropp”.

Den lilla ljusa fläcken på nosen finns där också! Korsningen  med Muscle Hill och Cantab Hall har resulterat i fenomen som Southwind Frank -18 miljoner, Ariana G, 2017 årets 3 åriga sto i USA, Machengo 12 starter 12 segrar o årets 2 åriga sto 2017 m.fl.

 

Efter Cantab Hall är också Gina Mearas som debuterade med seger för Johan Untersteiner.

Gina tillhör vår framgångarika 3-års kull. Hon travade 1.15.6 full distans och volt i sin första 3 års start.

Detta var Ginas andra start i  livet. Som 2 åring i sin första start försökte hon plocka ner Belker från dödens. Det resulterade tyvärr i en galopp och en tredjeplats.

 

Vår 3 års kull består av 9 hästar det har blivit 12 starter, 10 segrar och 2 andraplatser!!

Denna vecka debuterar Grace Mearas (numera omdöpt till Milady Grace) på Åby. Hennes kval på 1.16,6 inger förhoppningar trots dålig spår.

Vi hoppas att hon kan bidra till vår fina 3-års statistik. Grace är för övrigt syster till Darling men inte efter Cantab Hall utan Ready Cash.

 

Gordon Mearas tog sin tredje seger på fyra försök i Norrlands  Elitserie för 3 åringar. Han ståtar nu med 3 segrar och en andraplats och 215.000 kronor intjänat på 4 starter.

 

Här på gården är det så grönt och vackert. Det syns verkligen att hästarna trivs i de stora gröna hagarna.

Dom blir liksom fläckiga och blanka som ålar i pälsen. En ny maskin är också inhandlad och går under namnet ”bajsmaskinen”

Den klipper gräset i en lagom höjd att beta samtidigt som den samlar upp alla hästlortarna. På så vis minskar vi angrepp av inälvsmaskar. Det känns bra och riktigt.