Vad skall man säga om årets 3-åringar uppfödda här hos oss på Snogarps Gård?

Över förväntan….. nej det räcker väl inte till! I år har dom gjort 8 starter och tagit 8 segrar!

Osannolikt är väl ett mer passande ord och det är bara att allra ödmjukast tacka och ta emot och hoppas framgångarna fortsätter. Att dom utvecklas på rätt vis och matchas försiktigt av sina ägare framöver är också viktigt.

 

Vårt jobb här på gården med dessa framgångsrika 3-åringar känner vi att vi inte kunde ha gjort bättre.

Aldrig spara på några ansträngningar alltid med hästens bästa i fokus.

Hos oss är det kvalitet som gäller inte kvantitet. Kullen som i år är 3 år innehåller 9 hästar. Fler bra hästar är nog snart ute på banan.

 

I ST:s lista över årets snabbaste 3 åringar intar våra uppfödningar 1:a och 2:a platsen!!!

Fort Knox (fd. Gambling Mearas) ligger etta, två är Guzz Mearas en tiondel efter, dock i voltstart! Guzz Mearas ägs av ett helt gäng genom Stall Kennys Andelshästar. Extra roligt att så många är med och kan glädjas åt en häst som börjat på bästa sätt. Vi håller alla tummar vi har för fortsatta framgångar.

 

På Snogarp har också Guzz Mearas syster Dame of Mearas fått föl. Inte vilket föl som helst heller…..

Nej en helsvart liten underbar hingst efter självaste franske Ready Cash!

Dame tränades liksom Guzz av Johan Untersteiner. Hans kommentar i vårens Sulkysport att ”hon nog var hans största besvikelse som tränare” tar vi positivt då vi förstått att hon nog var rätt mycket bättre än det hon fick visat på banan. Tror säkert hon kommer att lyckas desto bättre i avelsboxen. Förutsättningarna kan knappt bli bättre…… Hennes far är Muscle Hill. Hennes Mor Intensity Kronos är syster till två avelshingstar Raja Mirchi och Lavec Kronos.Samt till Naga Morich, mor till Green Manalishi ! Svenskfödd som sprang in över 4 miljoner i fjol som 2 åring i USA.

Mormor som hon är döpt efter heter Dame Lavec ett supersto i avelsboxen, Dame Lavec är en dotter till Kit Lobell som var en världsstjärna. Kit Lobell är i sin tur en dotter till Keystone Pioneer, det första stoet i världen som tjänade över en miljon Dollar. Glömde visst en viss Viking Kronos som är morfar.

Kan nog säga att det blev ganska många nätter med dålig sömn innan den lille guldklimpen behagade komma till världen två veckor försenad. Han är också sin mors första föl.

 

Med bland de framgångsrika 3-åringarna är också Gordon Mearas två starter två segrar. Han ser ut att ha både styrka och vinnarinstinkt.

Två ST-lopp på Solvalla vinner man inte annars. Hans superfina lillasyster, en långbent mörk skönhet vid namn Inca Mearas är nu såld och skall bli andelshäst hos Svante Båth. Deras mor Trinity Starlight har lämnat 5 avkommor i startbar ålder alla har startat alla har vunnit!! De tre yngsta avkommorna inklusive Gordon har gjort 13 starter tillsammans vilket resulterat i 8 segrar!!

Nu inväntar vi fler föl snart!